Česta pitanja Legalizacija 2018-04-06T12:40:53+00:00

LEGALIZACIJA OBJEKATA – Novom odlukom resornog ministra donešen je i NOVI ROK za legalizaciju u 2018 godini. Svi koji još nisu predali zahtjev iz bilo gojeg razloga sada imaju priliku.. + akcija Danas – 20%!

Vlada je produljila rok za predaju zahtjeva za legalizaciju nelegalno izgrađenih objekata !
zahtjev-za-legalizaciju-posljednji-rok-predati-do-sredine-2018- zajedno sa svom dokumentacijom
Ministar Kuščević ističe: podnošenje zahtjeva za Legalizuaciju samo za građevine izgrađene do 2011 g.
Cijena Legalizacije najviše ovisi o vrsti nekretnine, njenoj namjeni, lokaciji i bruto razvijenoj površini, tj. o njenoj kvadraturi. Izračun izrade elaborata, usluga arhitekta, geodeta i po potrebi statičara izračunat će Vam naš Ured za legalizaciju. Točan izračun ostalih naknada (naknada za zadržavanje nekretnine, vodoprivredna i komunalna naknada) ovisi o veličini nelegalno izgrađenog dijela nekretnine i njenoj lokaciji, a iz razloga što visinu tih naknada određuju lokalne uprave naknade se mogu razlikovati na području cijele zemlje.Legalizacija objekata

UPIS OBJEKTA U ZEMLJIŠNU KNJIGU I KATASTAR ZAKONSKA JE OBAVEZA
Upis u katastar i zemljišne knjige nije isto što i proces Legalizacije i Rješenja o izvedenom stanju, tako da se ta dva postupka ne mogu poistovjećivati. IZRADA dokumentacije ZA UPIS JE SLOŽENIJI POSTUPAK !

Postupak je potrebno provestiI/započeti NAKON POSTUPKA LEGALIZACIJE TJ, ISHOĐENJA RJEŠENJA O IZVEDENOME STANJU ILI NEKE DRUGE PROMJENE VEZANE UZ NEKRETNINU u ROKU OD 30 DANA od nastale promjene

Zašto je važno legalizirani objekt upisati u katastar i zemljišne knjige?

Objekt je potrebno evidentirati /UPISATI zbog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, kupoprodaje, legalizacije objekta, hipoteke pri dobivanju kredita, prijave prebivališta/boravka, izrade osobnih dokumenata, dobivanja bespovratnih poticaja i financijskih potpora za obnovu i energetsku učinkovitost, obnovu krovišta, stolarije , fasade i dr. te zbog povećanja vrijednosti nekretnine.

UPIS NEKRETNINE U ZEMLJIŠNU KNJIGU

UPIS NEKRETNINE

Što je energetski certifikat i kako ga ishoditi?

Dokument kojim se prikazuju energetska svojstva zgrade naziva se energetski certifikat. Na certifikatu se se iskazuje energetski razred s potrebnom toplinskom energijom za neku specifičnu zgradu u razdoblju od jedne godine. Količina utrošene toplinske energije zapravo je potrošena energija po kvadratnom metru, te se izražava u kWh/m2.Razredi su označeni slovima od A do G , G najlošiji razred, dok su A i A+ najbolji.

Energetski certifikat izrađuju ovlašteni energetski certifikatori.

Što ako se nekretnina ne etažira?
Bez etažiranja, vlasnik ne može svoju nekretninu uknjižiti kao vlasništvo u zemljišnim knjigama suda – gruntovnici.

Na tržištu prometa nekretninama, neetažirani stanovi imaju manju vrijednost i ne može ih se „staviti u promet“ – npr upisati im se hipoteka ili ih se prodati jer se ne zna pouzdano vlasništvo, odnosno koji dijelovi zgrade su još pripadajući stanu i slično.

Tek se etažiranjem dolazi do potpune sigurnosti i potpuno reguliranog pravnog statusa.

Ispunite kontakt formu iz udobnosti Vašeg doma,
preuzite popuste, ostalo je naša briga LEGALIZACIJA

Besplatan izračun u roku 5 minuta

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Legalizacija objekata

Legalizacija

Legalizacija

legalizacija certifikat

 • Najpovoljnija cijena u Hrvatskoj – već od 550 kn *
  Besplatan izračun troškova/ponuda i savjetovanje (vrijednost 500 kn – dobivate potpuno besplatno)

 • Mogućnost plaćanja na rate, uplatnice, tekući račun, kartice, ponuda za bankovni kredit – do 180 rata

 • Non stop usluga – mobilne ekipe arhitekata i geodeta *Hitna legalizacija – unutar 24 sata pokrećemo postupak

 • Ključ u ruke – kompletna usluga arhitekta, geodeta, statičara, ing. građevine – sve na jednom mjestu

 • Uknjižba u zemljišne knjige, etažiranje, energetsko certificiranje i druge usluge na upit

*uvid u predmet u roku 24 sata i analiza *besplatan statičar – Akcija

*dodatni popust-20% na određene usluge *odgođeno plaćanje – pl. općim uplatnicama i karticama

*mogućnost plaćanja -24 Rate bez kamata *brzi izlazak na teren – hitna Legalizacija !

*besplatan digitalni ključ ! ograničene k. *elaborate u 3 primjerka  *siguran ishod legalizacije

*besplatno savjetovanje  *bez skrivenih troškova

Cijena najviše ovisi o vrsti nekretnine, njenoj namjeni, lokaciji i bruto razvijenoj površini, tj. o njenoj kvadraturi. Izračun izrade elaborata, usluga arhitekta, geodeta i po potrebi statičara izračunat će Vam naš Ured za legalizaciju. Točan izračun ostalih naknada (naknada za zadržavanje nekretnine, vodoprivredna i komunalna naknada) ovisi o veličini nelegalno izgrađenog dijela nekretnine i njenoj lokaciji, a iz razloga što visinu tih naknada određuju lokalne uprave naknade se mogu razlikovati na području cijele zemlje.

Da, na čak 180 rata. Uz našu pomoć jednostavno možete kontaktirati jednu od 8 banaka i saznati najpovoljnije aktualne uvjete.

Da, ukoliko nekretninu treba legalizirati zbog odstupanja u odnosu na prije ishođenu dokumentaciju, nužno je napraviti elaborat iz kojeg se vidi legalan i nelegalan dio, pa s tog osnova plaćate za ukupnu površinu Vašeg objekta.

Ukoliko Vaša nekretnina prelazi 400 m2 vrlo vjerovatno Vam treba usluga statičara. Uobičajeno je da se početak posla zaključuje akontacijom, dok se cijeli iznos treba platiti prije završetka izrade elaborata. Iznose za naknade prema državi moguće je odgoditi na godinu dana nakon plaćanja prve rate, te ostatak iznosa uplaćivati u narednih 5 godina. U slučaju korištenja bankovnih kredita moguće je plaćanje na 180 mjesečnih rata.

Popusti se odobravaju u odnosu na veličinu objekta i broj objekata koji se istovremeno obrađuju. Imate li više nekretnina ili se dogovorite sa susjedima koji također trebaju obaviti legalizaciju možete ostvariti popuste. Svaki slučaj se obrađuje posebno, tako da ne postoji jedinstvena cijena. Cijene variraju, a kako se bliži krajnji rok za predaju papira cijene rastu, stoga Vam savjetujemo da zatražite besplatan izračun.

Zahtjev za legalizaciju / izdavanje rješenja o izvedenom stanju može podnijeti svatko tko je zainteresiran i polaže određeni interes na nekretninu. Dakle, to ne mora biti vlasnik objekta ili vlasnik zemljišta.

Zakon o prostornom uređenju i gradnji (“Narodne novine”, br. 76/07, 38/09, 55/11, 90/11 i 50/12) u članku 2. stavak 1. podstavak 38 definira da je građevinska (bruto) površina zgrade zbroj površina mjerenih u razini podova svih dijelova zgrade (podruma, suterena, prizemlja, kata, potkrovlja) uključivo površine lođa, vanjskih stubišta, balkona i terasa, određenih prema vanjskim mjerama obodnih zidova u koje se uračunavaju obloge, obzide, parapete i ograde, s time što se način obračuna tih površina uređuje odredbama članka 4., 5., 6. i 7. Pravilnika o načinu obračuna površine i obujma u projektima zgrada (“Narodne novine” br. 90/10, 111/10 i 55/12). To, uz sve ostalo propisano spomenutim odredbama Pravilnika, znači da se građevinska (bruto) površina u provođenju Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama obračunava primjenom koeficijenata propisanih odredbom članka 5. spomenutog Pravilnika.

Oni nisu bitni za legalizaciju nelegalno izgrađenih objekata. Postupak legalizacije ne ulazi u imovinsko-pravna pitanja. Te odnose zainteresirane strane rješavaju u drugim procesima.

Suvlasnici su stranke u postupku. Zahtjev može podnijeti bilo tko; svaki vlasnik za svoju zgradu, jedan vlasnik za sve zgrade itd. Rješenjem o izvedenom stanju moguće je legalizirati jednu građevinu na čestici ili više njih.

Propisano je da se u građevinsku (bruto) površinu nezakonito izgrađene zgrade uračunava građevinska (bruto) površina zakonito izgrađenog dijela zgrade ako takav postoji i nezakonito izgrađenog dijela. Znači, potrebno je izraditi dokumentaciju prema kategoriju u koju spade zgrada sukladno cijeloj površini. Ako je zgrada veća od 400m2 tada treba priložiti između ostaloga i arhitektonski snimak i dokaz mehaničke otpornosti i stabilnosti.

Zakonom o prostornom uređenju i gradnji zgrada izgrađena do 15. veljače 1968. smatra se legalnom

https Legalizacija.com.hrOve stranice su zaštićene sigurnosnim certifikatom

Jamstvo najbolje cijene LEGALIZACIJA, ENERGETSKI CERTIFIKAT, UPIS, ETAŽIRANJE..

Možda ste pomislili da se isplati potražiti povoljniju ponudu? Ukoliko dobijete bolju ponudu, pošaljite nam ju i razmotrit ćemo Vam dodatni popust! Možemo ponuditi najbolje uvjete na tržištu!

Nudimo Vam više opcija plaćanja – Legalizacija Objekata

Načini plaćanja

 • AMEX na rate

 • Diners na rate

 • Mastercard, Maestro, Visa

Jednostavno

 • Uplatom na žiro račun

 • Bankovni krediti do 180 rata

 • Prema ugovoru

 • odgođeno plaćanje

100% sigurno

cijene2

24 rate Legalizacija

24 rate Legalizacija